Vadhibiscus-zselé

Hozzávalók

  • 1 üveg vadhibiszkusz
  • 4 dl habzó bor vagy pezsgő 
  • 1,3 dl víz
  • 5 levél zselatin vagy 3 teáskanál zselatin por
  • Tejszínhab, csoki reszelék és koktél cseresznye a díszítéshez

Öntsd a habzó bort egy keverőtálba és öntsd hozzá a vadhibiszkusz szirup felét (a virágokat tedd félre.)

Elkészítés

Egy kis edényben alacsony hőmérsékleten melegítsd meg, de ne forrald fel a vizet és olvaszd fel benne a zselatint.Egy szűrőn keresztül öntsd a borhoz és jól keverd el azzal.

Tegyél 6-7 pezsgős pohárba, vagy valamilyen mutatós üvegpohárba 1-1 vadhibiszkusz virágot és a poharat 2/3 részig töltsd fel a zselés borral.Egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét díszítsd tejszínhabbal, koktél cseresznyével és csokireszelékkel.

Vadhibiscus-zselé