Vadhibiscus virágos, mandulás, brie sajtos crostini (pirítós)

Hozzávalók

24 pirítóshoz

  • 1 üveg vadhibiscus virág (MINI Pack)
  • 1 db brie sajt (kb. 230-250 g)
  • 1 db baguette
  • ¾ csészényi szeletelt mandula
  • friss kakukkfű, vagy snidling

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt kb. 230 fokra.
Vegyük ki a vadhibiscus virágokat az üvegből, csöpögtessük le. A szirupot tegyük félre, a virágokat vágjuk félbe. A baguettet és a brie sajtot szeleteljük fel fél centi vastag szeletekre. A felvágott sajtszeleteket helyezzük a baguettekre, oly módon, hogy egy szelet sajt kb. a baguette szelet ¾ részét fedje le.
Szórjuk ki egy vágódeszkára a mandula darabokat. A sajtot óvatosan nyomjuk rá a baguettere, majd a baguetteket nyomjuk bele a mandulába.
Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg a baguetteket addig, amíg a sajt meg nem olvad, a kenyér ropogós nem lesz és a mandula meg nem barnul (kb. 4-6 perc). Miután elkészült, helyezzük a félbevágott vadhibiscus virágokat a crostinik tetejére, ízesítsük a friss zöld
fűszerekkel, majd azonnal tálaljuk. Önthetünk a szirupból is a crostinikre, melyet érdemes előtte forralással besűríteni.
A vadhibiscus maradék szirupját ne öntsük ki, használjuk szörpökhöz, limonádéhoz, koktélokhoz.

Vadhibiscus virágos, mandulás, brie sajtos crostini (pirítós)