Vadhibiscus saláta, máköntettel

Hozzávalók

6 személyre

  • 1 üveg vadhibiscus virág (MINI Pack)
  • 1 teáskanálnyi mák
  • 1 teáskanálnyi dijoni mustár
  • 2 evőkanálnyi almaecet
  • 3 evőkanálnyi olíva olaj
  • 6 adagnyi zöld saláta keverék
  • 1 nagy narancs pucolva, kockázva
  • só és bors az ízesítéshez

Elkészítés

Vegyük ki a vadhibiscus virágokat az üvegből, csöpögtessük le. A szirupot tegyük félre. Vágjuk a virágokat négyfelé. Keverjük össze a mákot, a mustárt és az almaecetet egy nagy salátás edényben. Keverjük hozzá az olívaolajat és tetszés szerint ízesítsük sóval, borssal.Az így kapott öntethez tegyük hozzá a salátát, finoman keverjük össze, majd szedjük ki tányérokra. Szórjuk meg az egyes adagokat a kockára vágott naranccsal és a vadhibiscus virággal. Elkészítés után azonnal tálaljuk.A vadhibiscus maradék szirupját ne öntsük ki, használjuk szörpökhöz, limonádéhoz, koktélokhoz.

Vadhibiscus saláta, máköntettel